På lørdag som var inviterte jeg gutta til kjøttkveld siden Vegetarianeren var ute.
Det ble helstekt entrecôte med salvie-pasta og en demi-glace / vinsaus.
Til dette gikk med betraktelige mengder Bordeaux, Rioja og Barolo. (Måtte rydde plass i vinskapet, sa vi.)
Tanker omkring dette:
- Helstekt entrecôte er det beste jeg vet. Det er også latterlig enkelt.
- Demi-glace basert på oksehalekraft tar hele dagen men ER DEFINITIVT VERDT DET! Jeg kokte kraft på 3 kilo oksehale, det ble tre liter, som sammen med en halv liter vin ble kokt ned til en halv liter saus. 3,5 liter redusert til o,5 liter. Om det smakte godt????
- Fersk salvie er STERKT undervurdert. Kjøp det, hakk opp en god neve og bland dette sammen med pasta med parmesan, olje og litt fløte.
- Jeg må drikke mer Bordeaux. Mye mer. Min frykt for fransk vin er overvunnet.
Hvordan gikk så middagen?
Vel, en av gutta hadde med kona, så det ble ikke håndbak og prompekonkurranse. Vi satt rundt et bord i 5 timer og spiste, drakk og pratet. Den beste måten å tilbringe 5 timer på!
Og en gjest la igjen 15 lammekoteletter fra Strøm-Larsen. Han er velkommen tilbake.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar