pepperogparmesan gjør all mat bedre

Jeg elsker å lage mat og er nesten fanatisk motstander av kjedelig mat. Derfor skriver jeg ned noen linjer de gangene jeg mener jeg har laget noe skikkelig godt.
Enkel mat, rask mat, komplisert mat, imponerende mat, tirsdagsmat, tradisjonsmat, fusion cooking, italiensk mat, hele-lørdagskvelden-med-venner-og-vinflasker-mat, nattmat og nistemat - alt har sin tid.
Men kjedelig, smakløs mat hører ikke hjemme noen steder.
pepperogparmesan kjemper mot kjedelig mat!

torsdag 11. mars 2010

Suppegjøk!


OK, surdeigen får vente....

Her er en glimrende suppe - som med litt triksing á la Pimp My Ride (Soup) faktisk ser litt imponerende ut. Glimrende hvis du skal imponere svigers med en forrett før du setter de tørr-stekte svinekotelettene på bordet. Eller som middag midt i uka - alt i alt koster dette 35-40 kroner for to personer og tar ca 20 minutter.

  • Kok en oppskåret blomkål og en halv brokkolie. Kok det gjerne i 50/50 melk og vann.
  • Sil - men ta vare på melke-vannet.
  • Mos og spe på med melkevann. Bruk stavmikser.
  • Krydre, gjerne med stekt sjalottløk (da må du steke den på forhånd, forresten) og det du ellers liker. Men bruker du løk, så SKAL du steke den først. Rå løk pluss kokt melk smaker æsj.
  • Grønnfargen avhenger av forholdet mellom brokkoli og blomkåkl, og hvor mye du bruker stavmikseren. Prøv deg frem - du har mest lyst på en lysegrønn suppe med små grønne brokkolibiter!
  • Ha oppi litt kesam / creme fraiche / fløte / smør alt ettersom humør og BMI tillater.
  • Husk pepperogparmesan
  • Serveres i skåler med god olivenolje og redusert / tykk balsamico drysset over, samt noen ringer rå purre.

Enjoy!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar