pepperogparmesan gjør all mat bedre

Jeg elsker å lage mat og er nesten fanatisk motstander av kjedelig mat. Derfor skriver jeg ned noen linjer de gangene jeg mener jeg har laget noe skikkelig godt.
Enkel mat, rask mat, komplisert mat, imponerende mat, tirsdagsmat, tradisjonsmat, fusion cooking, italiensk mat, hele-lørdagskvelden-med-venner-og-vinflasker-mat, nattmat og nistemat - alt har sin tid.
Men kjedelig, smakløs mat hører ikke hjemme noen steder.
pepperogparmesan kjemper mot kjedelig mat!

onsdag 8. desember 2010

Thai currysuppe med fisk og reker

Vi spiser mye sterk, varm og kraftig suppe for tiden. Her er en thai-inspirert fiskesuppe med fin spiss av curry. Gul currypaste er mild, varm og kompleks.


Currypulver er en dårlig erstatning - men hvis det er alt du finner så prøv litt ekstra lime.


Her er oppskriften:
En liter fiskekraft / buljong
En boks kokosmelk
300-400 gram fisk, jeg bruker isgalt siden den holder seg veldig fast i suppa
100 g Sopp i store biter, her østerssopp
2 spsk gul currypaste
3-4 kaffirlimeblader
Chili, lime og fiskesaus etter smak


Start med å koke opp kraften, tilsett limeblader, sitrongress og currypaste. Kok i 5 minutter og sil. Kast bitene.
Tilsett kokosmelk, kok opp. Kokes inn til passe tykkelse. Ha oppi sopp, la den trekke 5 min før du har oppi fiskebitene og trekker alt 5 minutter til.

Serveres med nypillede reker oppå (de skal ikke koke eller varmes!) og litt fersk koriander.



smak til med pepper, lime og fiskesaus - men dropp parmesanen


- pepperogparmesan

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar